Регистрация

Канелен кекс с карамелен сос

Канелен кекс с карамелен сос
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1677

Кекс с ароматни подправки и заливка от карамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. олио
  • 300 г захар
  • 4 яйца
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. кардамон

За карамеления сос:

  • 100 г захар
  • 30-40 мл вода
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Разбийте на пяна яйцата със захарта за тестото.

2. В друга купа смесете пресятото брашно с ваниловата захар, канелата, кардамона, содата и бакпулвера.

3. Добавяйте на част разбитите яйца към сухите съставки и бъркайте по-добре първоначално на ръка. После на тънка струя добавете и олиото. Вече можете да ползвате миксер на ниска степен.

4. Намаслете и набрашнете формичка за кексове и изсипете вътре сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-55 минути. Не отваряйте преди 40-тата минута.

5. Направете карамеления сос като кипнете водата със захарта в тиган и разбърквате докато придобие златист цвят. После махнете от огъня и добавете лимоновия сок, за да не се втвърди карамела.

6. Охладения кекс извадете от формичката и покапете хубаво с карамеления сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 40
  2. олио от рапица
  3. 450
  4. са
  5. 600
  6. 2011
  7. 180
  8. 500
  9. 18
  10. 120

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта