Регистрация

Как се прави Фереро Роше у дома



Как се прави Фереро Роше у дома
Средно   |   Порции 12-15 броя   |   Видяна: 2099

Домашни бонбони с шоколад и ядки тип Ferrero Rocher.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни бонбони Фереро Роше - изисканият вкус, познат от любимата кутия може да се постигне вкъщи или поне да се създаде бонбон, който максимално да се доближи до оригинала. Как се правят бонбони Ferrero Rocher показват в канала Dazzle Spoon. Не е сложно, стига да спазите сравнително пропорциите и да не правите компромис с качеството на течния шоколад.

Първо най-обикновени вафлички се смилат в чопър. Полученият прах се смесва с шоколад Нутела и се обогатява с натрошени на едро вафли или вафлени корички. Заделят се 15-тина цели изпечени на сух тиган белени лешници (или директно купени печени белени лешници), а още около 50-60 грама се смилат в чопър. Остава да си разтопите шоколадов кувертюр и да го смесите със смлените ядки.

Бонбоните се оформят като в длан се разстила парче от Нутела сместа, в средата се слага цял лешник, завива се на топче и се потапя в кувертюра с ядки. Реди се на решетка и се охлажда в хладилник. А после по вид и вкус заблуждава, че е оригинален бонбон Фереро Роше. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта