Регистрация

Как се прави домашно песто



Как се прави домашно песто
Лесно   |   Порции 4-12   |   Видяна: 1070

Италиански сос от босилек и ядки за салати, меса и пици.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Песто е класически италиански босилков сос, който се използва за подправяне на салати, сирена, меса и дори за основа на пици и паста като заместител на доматения сос. Това е един от основните вкусове в Италия, но приготвен според рецептата е доста скъп. Все пак в повечето ястия се използва малка част от него, така че си заслужава цената, ако поне веднъж искате да пренесете домашната си кухня на Ботуша. Как да го сготвите, показват в канала Всегда Вкусно

Направата на домашно песто е лесна, стига да имате хубав чопър, защото той върши цялата работа. Първо в него се смилат чесън с кедрови ядки. На няколко пъти се добавят листа босилек, докато се превърнат в каша. Налива се лимонов сок и зехтин, за да заприлича ястието на сос. И на финала в него влиза италиански пармезан. А когато всичко се повърти заедно в купата на чопъра, вече имате домашно песто. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а във видеото по-горе наблюдавайте как се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта