Регистрация

Йосенабе със сьомга и гъби

Йосенабе със сьомга и гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2611

Задушена риба в екзотични подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 1/2 чаши даши бульон
  • 500 г филе от сьомга, нарязано на парчета с дебелина 2 см. и обезкостени
  • 1/4 глава китайско зеле Напа, нарязана парчета с дължина с 5-6 см
  • 1 стрък праз, измит и нарязан диагонално
  • 1 морков, обелен и нарязан на цветчета
  • 150 г печурки
  • няколко сушени гъби Еноки, без стъблата
  • връзка магданоз
  • 4 с.л. саке
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мирин

Начин на приготвяне:

1. Изсипете даши бульона в тенджера и оставете да заври. 

2. Овкусете със сакето, соевия сос и мирина.

3. Намалете огъня до слаб.

4. Първо добавете сьомгата в тенджерата.

5. Сложете другите продукти и оставете да къкри докато омекнат.

6. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта