Регистрация

Ива Екимова готви скариди в масло



Ива Екимова готви скариди в масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1864

Скариди с масло, чесън и бяло вино върху канапе от листни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ива Екимова споделя детските си бургаски спомени от хапването на скариди на плоча в морската градина. А в реалността днес, тя държи да се храни здравословно, затова разкрива рецепта за възрастни - с изтънчен вкус и приказна визия, която да зарадва сетивата. Отново скаридите са главен продукт, но вече се приготвят с усет и разбиране.

Първо можете да си направите канапето за сервиране, като смесите листни зеленчуци и радичио в купа. Вместо радичио можете да сложите червено зеле, което да придаде ексцентричност на цвета. А относно другите листа - импровизирайте - рукола, бейби спанак, валериана или друго, което харесвате. Смесените зеленчуци се овкусяват с дресинг от мед, горчица, лимонов сок, студено пресован зехтин и сол.

Скаридите се почистват от вената. В тиган се разтапя масло, в него се запържва наситнен чесън и щом стане леко златист, се добавят скаридите. И те се готвт до позлатяване от двете страни, като след обръщане се овкусяват със сол, черен и лют пипер. Когато са готови, се заливат с бяло вино и се оставят да попият от него.

В чиния се слага от салатата, около или върху нея се редят скариди и ястието се поръсва с настърган пармезан. Уникална вкусова идилия - за някои предястие, за други - диетично основно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта