Регистрация

Зеленчукова крем супа с тиква и фиде



Зеленчукова крем супа с тиква и фиде
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1315

Тиквена супа с моркови, пащърнак, картофи, ябълка и фиде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Есенните рецепти с тиква са класика с появата на всеки листопад. Ето защо каналът Dazzle Spoon показва своя начин за направа на супа от тиква и зеленчуци - постна, без запръжка, полезна, диетична и не на последно място тематична. Богата на фибри, витамини и минерали, тази супа е идеална дори и за мъниците в семейството.

200-300 г тиква се режат на едри парчета и се слагат да се сготвят на пара за 20-30 минути. Времето зависи от големината на парчетата, сорта на тиквата и огъня, върху който готвите. В края на говенето тярбва да е съвсем омекнала. А докато тя се отпуска под действието на топлите пари, се нарязват на кубчета и останалите продукти - 1 яълка, 1 морков, 1 картоф, корен пащърнак, стебло праз лук, домат. Варят се 20 минути в кипнала вода. После се отцеждат, а бульонът се запазва.

Тиквата и отцедените зеленчуци се пюрират със сол. В част от бульона се сварява фидето, а с друга част от него се разрежда пюрето докато достигне желаната гъстота. Ако ви остане бульон, замразете си го за друго готвене - в него също има полезни вещества, отделени от зеленчуците.

На финала супата се сервира със заливка от фиде. Ако искате по-добър вкус за сметка на повече калории, можете да пюрирате зеленчуците с течна готварска сметана и бучка масло.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта