Регистрация

Зелеви сарми с цяла пържола, пушено сирене и гъби



Зелеви сарми с цяла пържола, пушено сирене и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7741

Увити пържоли в кисело зеле с пушено сирене и мариновани гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимото свинско със зеле придобива съвсем балкански зимен вкус като се готви на сарми в гювеч, с тази разлика, че мръвката е цяла, а към нея се добавя сирене за профирност и гъби за обогатяване на вкуса. Получават се апетитни вързопчета тип вълчи сарми. А как се приготвят, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Първо свинското филе се реже на пържоли. Покрива се дъното на тенджера с огнеупорни дръжки или автентичен гювеч със зелеви листа и се капва мазнина. Следва в зелев лист да се постави пържолка, да се поръси със съвсем малко сол и щедро количество чубрица за народен вкус. Върху месото се слагат два резена пушено сирене и наситнени гъби от буркан. Завива се вързоп и се реди в съда. На финала готовите сарми се покапват с още малко мазнина, покриват се със зелеви листа и се заливат със зелева чорба. Готвят се във фурна на 180 градуса за 1:30-2 часа.

А списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите в края на краткото видео на Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта