Регистрация

Зеле брасика с доматен сос

Зеле брасика с доматен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3549

Подлютено вегетарианско ястие от Испания.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава зеле брасика, листата накъсани на хапки (вид испанско зеле, което можете да замените и с крехкото китайско)
  • ½ глава испански лук, нарязан на тънки ивички
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. пюре от печени червени чушки (или доматено пюре)
  • ½ ч. л. червен пипер
  • щипка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука до омекване.

2. Намалете котлона и добавете червения пипер и пюрето от чушки и домати. Добавете ½ ч. ч. вода и деглазирайте тигана с дървена лъжица.

3. Добавете зелето, покрийте с капак и оставете да ври 7 минути.

4. Разбъркайте и варете още 3 минути.

5. Подправете със сол и пипер и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта