Регистрация

Запържено червено зеле с бекон

Запържено червено зеле с бекон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5070

Червено зеле с месо, вино и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма червена зелка нарязана на тънко
  • зехтин екстра върджин
  • 1/4 чаша винен оцет
  • 1  чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка пипер
  • 3 готови резена бекон на кубчета
  • 1 малка глава лук нарязана на тънко
  • 1 ябълка, обелена и нарязана
  • 3/4 чаша червено вино
  • 1/4 чаша захар
  • 1/4 чаена лъжичка чесън

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете първите 5 продукта.

2. В тиган сложете малко зехтин екстра върджин и добавете лука. Сотирайте за около 5 минути или докато омекне.

3. Добавете сместа със зелето, ябълките, червеното вино, захарта и надробения чесън.

4. Покрийте с капак и намалете огъня, оставете да къкри 30-35 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Луна
  2. Дюли
  3. уок
  4. рак
  5. оля
  6. лук
  7. лай
  8. или
  9. бок
  10. боб

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта