Регистрация

Запеканка от извара с яйца



Запеканка от извара с яйца
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1045

Млечен кекс без брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитен десерт от печена извара с яйца, масло и ванилия се готви в канала Всегда Вкусно. Това е заместител на любимите кексове, които обаче са силно тестени и често се лепят под формата на сантиметри върху обиколките. Тази запеканка обаче е вкусен кето десерт, богат на протеини и полезни животински мазнини. Приготвя се лесно, бързо и с малко продукти. А крайният резултат е пленителен млечен сладки, който можете да украсите подобаващо.

В купа се разбиват яйцата с щипка сол и захар. Добавя се разтопено масло, извара, бакпулвер и ванилия. Налива се сметана, поръсва се малко царевично нишесте за спойка и всичко се бърка до получаването на обща маса. Прехвърля се в неголяма тавичка. Добре е да намажете съда с мазнина и да облепите с хартия за печене, която също да намазните. После остава да изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

След изваждане от печката изчакайте да се охлади 10-тина минути. А после украсете по избор - ако искате кето храна - заменете захарта със стевия и декорирайте със сметана. Ако не държите чак толкова на нисковъглехидратните десерти, можете да покапете с мед или плодово сладко и да украсите с пресни плодове, листа мента, топка сладолед. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта