Регистрация

Задушено месо от пилешки бутчета със зеленчуци и сос

Задушено месо от пилешки бутчета със зеленчуци и сос
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1112

Пилешка яхния от бутчета с картофи, моркови, целина, лук и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г лук (2 глави)
  • 3 стебла целина
  • 350 г моркови (2-3 моркова)
  • 500 г картофи
  • 900 г месо от пилешки бутчета без кост и кожа
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 4 скилидки чесън
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 2 дафинови листа
  • 100 г замразен грах, ако имате
  • 1 л. бульон или вода
  • 2 клонки суха мащерка или друга продправка по желание (може риган или розмарин)

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапчици, морковите разполовете и нарежете на полумесеци, целината - на сравнително тънки парченца, лука - на ситно, а картофите обелете, измийте и нарежете на хапки.

2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете на силен огън в него пилешкото за 2-3 минути, колкото да се запечата. Извадете в отделен съд и намалете огъня на умерен.

3. Изсипете в тенджерата лука и целината, гответе 3 минути докато лукът омекне и след това прибавете и морковите. Гответе още 3-4 минути.

4. Добавете маслото и щом се разтопи и смеси с продуктите, поръсете брашното и бъркайте минута-две.

5. Прибавете намачкания или минат през преса чесън, картофите и залейте с бульона или вода. Овкусете със сол, пипер, дафинов лист и сложете малко замразен грах, ако желаете и имате. Върнете пилешкото в ястието и разбъркайте хубаво.

6. Отгоре пуснете клонки мащерка или поръсете суха подправка, захлупете с капак и оставете да се готви 30 минути на умерен огън.

7. Махенте сухата подправка от повърхността на яхнията и домашното ви основно с пилешко е готово. Можете да поднесете с филийка хляб за топкане в апетитния сос.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта