Регистрация

Задушено кисело зеле с масло

Задушено кисело зеле с масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 904

Гарнитура или салата от кисело зеле на тиган с масло и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 1 кг кисело зеле
  • зърна бахар и черен пипер по желание
  • дафинов лист по желание
  • 1 морков
  • 1 ч.л. захар
  • магданоз, копър, червен пипер за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако киселото ви зеле е много солено, разделете на листа и измийте под студена течаща вода. Можете да накиснете зелката в студена вода и след това да разделите на листа - така ще загубите по-малко време, но няма да махнете толкова голямо количество сол.

2. Отцедете добре зелевите листа от водата или саламурата и нарежете на много тънки лентички. Моркова рендосайте на едро ренде.

3. В голям тиган сгорещете на умерен огън олиото. Запържете в него моркова за 3 минути.

4. Добавете маслото и щом се разтопи, изсипете зелето. Поръсете със захарта и разбъркайте. По желание добавете зърна бахар, зърна черен пипер и дафинови листа. Някои го предпочитат без тези овкусители, така че помислете как би ви харесало повече.

5. Разбъркайте хубаво и намалете огъня на слаб към умерен. Сложете капака и оставете ястието да се готви 1 час.

6. Извадете дафиновите листа и някои от зърната бахар и пипер, ако ви попаднат. Те вече са дали своя принос към вкуса на гозбата. Сервирайте като гарнитура към печено месо или като самостойно безмесно диетично основно ястие. Можете да поръсите с листа магданоз или копър за разкош, както и да ръснете щипка червен пипер за прелест.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта