Регистрация

Забулени яйца с маслен сос в стил Бенедиктински яйца

Забулени яйца с маслен сос в стил Бенедиктински яйца
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1160

Интерпретация на Яйца Бенедикт със сос Холандез.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 с.л. оцет
  • сол
  • 1 питка за сандвич
  • 2 слайса шунка
  • 100 г масло
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 2 жълтъка

Начин на приготвяне:

1. Пригответе първо соса като сипете лимоновия сок в метална купа и разбиете с него жълтъците. Маслото разтопете. Оригиналната рецепта е с масло гхи, но можете да използвате и обикновено. Сложете разбитите с тел жълтъци в купата върху друга купа, в която съвсем леко ври вода. Бъркайте до сгъстяване.

2. Махнете от водната баня и започнете да наливате на порции при непрестанно бъркане маслото. Бъркайте докато се абсорбира цялото. След това добавете солта и разбъркайте финално. Дръпнете настрана с готовност за подгряване преди употреба, защото сосът се стяга. Подгрява се само на водна баня.

3. В тенджера подгрейте вода до точката на кипене, но без да я кипвате. Сипете в нея 1 с.л. оцет.

4. Отделно на плоча или равен тиган запечете разрязаното на горна и долна половинка хлебче и леко жарнете шунката. Сложете слайсовете шунка върху хлебчето.

5. В топлата почти до завиране вода чукнете едното яйце. Дръжте 3-4 минути като не позволявате да кипне. След това извадете с решетъчна лъжица, отцедете и положете върху хляба с шунка. Повторете с второто яйце

6. Гарнирайте ястието с масления сос Холандез. По желание украсете с резен домат или стръкче прясна подправка.

Хапвайте докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта