Регистрация

Еклери с крем карамел и шоколад

Еклери с крем карамел и шоколад
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 5013

Домашни еклерчета с шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 г масло, нарязано на кубчета
  • 1 ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. прясно мляко
  • 1 ½ ч.ч. брашно
  • 6 яйца (60 г) (обикновено 5 ½ яйца)

За карамеления крем:

  • 6 с.л. крем карамел на прах
  • 4 с.л. пудра захар
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. вода
  • 300 мл сметана

За глазурата:

  • 250 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 С.

2. Покрийте дъното на тавичките с хартия за печене.

3. Смесете добре крем карамела на прах и пудрата захар с вода.

4. Прехвърлете в тенджерка на слаб огън и бъркайте постоянно за 2 минути докато сместа се сгъсти.

5. Оставете настрани да се охлади и сложете в хладилника.

6. Загрейте водата, прясното мляко и маслото докато кипнат и маслото се стопи.

7. Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица докато тестото се отдели от стените на съда.

8. Оставете настрана да се охлади за 10 минути.

9. Разбийте яйцата в една купа.

10. Постепенно добавете яйцата в брашнената смес. Можете да спрете с яйцата когато сместа достигне желаната консистенция.

11. Тестото трябва да пада от лъжицата, но да запазва формата си.

12. Сипете на разстояние по една чаена лъжичка от тестото в тавичките.

13. Запечете за 20 минути или до получаването на пухкави златисти топчета.

14. Извадете еклерчетата от фурната и направете разрез отстрани, за да излезе парата.

15. Върнете еклерчетата във фурната за още 10 минути докато станат хрупкави.

16. Извадете ги и ги оставете да се охладят в тавата.

17. Междувременно разтопете шоколада на водна баня и го оставете настрана в съда с водата, така че да остане топъл.

18. Разбийте охладения карамелен крем, за да няма бучки.

19. Добавете сметаната и разбийте до получаването на гъст сняг.

20. Извадете мекото тесто от вътрешността на охладените еклерчета и с лъжица или тръбичка напълнете еклерите с карамеления крем.

21. Залейте всяко от еклерчетата с шоколад.

22. Пъхнете еклерите в хладилника докато шоколадът се втвърди.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта