Регистрация

Домашни хлебчета на пара



Домашни хлебчета на пара
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2967

Домашни багети с оризово брашно и суха мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.09.2017

Любопитни хлебчета, които се оказват плод на виетнамо-френските взаимоотношения показват Лора и Стоян, като замесват продълговати питки от бяло и оризово брашно и ги изпичат по нестандартен начин, за да се получи хляб с мека коричка и изключително пухкава сърцевина с формата на багета. А в него по желание можете да приберете колбас, зеленчуци, някой от любимите видове сирене и сос, так че да станат идеалните семейни сандвичи.

Първо се замесва тестото - маята се разтваря в топла вода и се изсипва при бялото брашно, смесено със сол, захар и добавка от оризово брашно. После се замесва меко и лепнещо тесто - малко по-неприятно за пипане от онова на домашния хляб, но е добре да го изтърпите. Все пак това е рецепта за багета само с пет продукта, която изисква минимално време за направа и доста време за втасване, за да стане идеална. Така че единствения талан, който трябва да има готвещия, е търпение. Когато тестото е станало неразпадливо, се прехвърля в купа, покрива се със стерч фолио, за да не хване коричка, и се оставя на топло докато удвои обема си.

После се премесва. Вече не трябва да лепне, затова си набрашнете плота добре. Разделя се на 6 и се разточва на блатове. От тях по показания във видеото начин се оформят багети, а те втасват още един път до удвояване на размера. После се прави типичния разрез за виетнамския хляб Бан Ми и се подготвяме за нестандартното печене.

Във фурна на дъното се слага тава с камъни. Половин час след като сме пуснали фурната, за да се сгорещят камъните, над тях на решетка вкарваме и хлебчетата. Въоръжаваме се с пулвелизатор и напръскваме камъните. След това затваряме и печем 12-15 минути, като още няколко пъти пръскаме с вода. Така багетите стават с мека текстура, а коричката им не се втвърдява излишно. А после имаме виетнамски постен хляб или вегански питки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта