Регистрация

Домашни сладки с мед и какао

Домашни сладки с мед и какао
Средно   |   Порции 50 броя   |   Видяна: 1123

Джинджърбред мен или обикновена курабийка - въпросът е в украсата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези сладки можете да си изпечете за делнична закуска или междинно прихапване, но ако отделите още малко време за украса, се превръщат в празнична наслада.

Необходими продукти:

  • 500 г брашно
  • 300 г пудра захар
  • 3 яйца
  • 1 с.л. какао на прах
  • щипка сода
  • 25 г мед (течен)
  • 20 г масло

За глазурата:

  • 1 белтък
  • 100 г пудра захар
  • хранителна боя по желание

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното със содата, какаото и пудра захарта в тава.

2. Добавете маслото и меда.

3. Чукнете и яйцата. Ако ще правите глазура, можете да добавите и жълтъка от четвъртото яйце.

4. Замесете тесто. Няма да е лесно за "водене", но проявете търпение.

5. Разстелете тестото на кора и разточете. С формичка за сладки изрежете курабийки. Дебелината им трябва да между 0,5 и 1 см. Ако се трошат и разпадат, приберете тестото в хладилника.

6. Изрязаните курабийки подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-12 минути (зависи от дебелината на сладките и спецификите на фурната). Ще познаете, че са готови по лекото и едва забележимо потъмняване на крайщата. Извадете щом го видите.

8. Охладете и чак тогава отлепете от хартията.

9. Ако ще правите глазура, разбийте белтъка на сняг и добавете пресятата пудра захар.

10. Можете да боядисате част от крема със сладкарска боя. Обрисувайте курабийките.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта