Регистрация

Домашни маслени сладки с варен жълтък

Домашни маслени сладки с варен жълтък
Средно   |   Порции 2-4 тави   |   Видяна: 4855

Курабийки с масло, ванилия, какао и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло или маргарин
  • 1/2 ч.ч. захар (110 г)
  • 3 сварени жълтъка от яйца
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно (210 г)
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • пудра захар и ванилова захар за украса
  • какао на прах за украса по желание
  • мармалад за слепяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Размекнатото масло или маргарин размесете със захарта.

2. Жълтъците на сварените яйца извадете и намачкайте с вилица. Добавете ги към маслената смес.

3. Досипете брашното и бакпулвера към тестото, замесете и поставете в хладилник за 30 минути.

4. Охладеното тесто разточете на кора с дебелина 0,5 см.

5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса. Застелете тава с хартиено фолио за печене или намазнете дъното.

6. От тестото изрежете формички според желанието си и ги наредете в тавичката, като оставите разстояние между тях. Най-вероятно ще ви трябват два тура за печене. Можете да печете и в две тави едновременно, но тогава намалете градусите с 20 и пуснете вентилатор.

7. След 20 минути сладките ще са готови. Наблюдавайте ги обаче след 10-тата минута и ако започнат да покафеняват, извадете веднага.

8. Можете да оваляте в пудра захар, смесена с пакетче ванилова захар за повече разкош. Направете го докато курабийките са още топли. Можете също да слепите сладките с мармалад или да ги поръсите с какао на прах през цедка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта