Домашни картофки с къри
Картофи с бульон, масло и къри.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
 - ¼ червен лук, нарязан
 - 2 скилидки чесън, на ивички
 - листата от 1 малко клонче розмарин
 - 1 картоф, нарязан на кубчета по 1 см
 - ¼ морков, нарязан на кубчета по 1 см
 - 2 ч.л. къри на прах, или количество на вкус
 - ¼ ч.л. сол, или количество на вкус
 - ¼ ч.л. черен пипер, или количество на вкус
 - ¼ чаша вода (или бульон)
 - 1 ч.л. масло
 - 1 с.л. нарязан див лук
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в голям тиган с пържене с незалепващо покритие. Пържете лука за 1 минута на средна температура, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и розмарина и пържете още 1 минута.
2. Добавете картофите и морковите и овкусете с къри на прах, сол и пипер. Разбъркайте добре.
3. Разстелете с побутване картофите и морковите по дъното на съда, така че да са само на 1 слой. Добавете водата и сложете капак на тигана.
4. Оставете за 5 минути, или докато течността изври напълно, като разбъркате 1-2 пъти през това време.
5. Добавете маслото и оставете да се готви покрито за още 15 минути, като разбърквате периодично.
6. Добавете и разбъркайте вътре дивия лук и отстранете от огъня. Сервирайте поръсено с още див лук.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ