Регистрация

Домашни бонбони от бял шоколад



Домашни бонбони от бял шоколад
Лесно   |   Порции 30-тина бонбона   |   Видяна: 2046

Ръчно правени бонбони със сметана и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.02.2018

Лесни бонбони за Свети Валентин или просто за радост вкъщи показват Лора и Стоян в навечерието на празника на Влюбените. Ако не сте правили домашни бонбони, опитайте с тези, защото това е поредния лесен начин за правене на вкусен домашен сладкиш. Трябват ви малко продукти, но качествени - вместо лимон, заложете на лайм, купете си хубаво немско масло и добър бял шоколад. Също така изберете течна животинска, а не растителна сметана. Ванилията е добре да е на шушулка, а не да залагате на есенции и екстракти от ароматното цвете. Само така бонбоните ще станат наистина луксозни и с изтънчен вкус.

А приготвянето е лесно - белият шоколад се начупва и се разтапя на водна баня. В него се добавя масло на стайна температура и подгрятата със семената от шушулката ванилия сметана. Добавя се хубаво почистената кора от лайм. Ако се притеснявате, че по нея ще останат вредни препарати, си купете БИО лайм. След това всичко се смесва, охлажда се и се прибира в хладилник, за да стегне.

Бонбоните можете да оформяте с две малки лъжички или директно с ръце. Овалването е по желание - вместо боите, можете да опитате с какао на прах, кокосови стърготини, шоколадови или шарени пръчици и какъвто още кувертюр харесвате. Добре е след направа да ги съхранявате в хладилник.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта