Регистрация

Домашна торта гараш с белтъчни платки



Домашна торта гараш с белтъчни платки
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 2858

Шоколадова торта с белтъчни блатове с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Торта Гараш е създадена през 30-те години на 20-ти век в Русе по подобие на торта Сахер. И оттогава е любим сладкиш на малки и големи, създаващ мили спомени за детството или връщащ някъде в миналото хората, която я опитват. Оказва се, че се прави лесно и достъпно, а ако сте склонни да похарчите повече за качествени продукти, можете да зарадвате семейството с уникален празничен сладкиш. Става въпрос за млечна сладкарска сметаа и шоколадов кувертюр вместо обикновен шоколад. Наистина се оскъпява, но си заслужава. Особено ако копнеете за истинския вкус на Гараш - без палмови мазнини и изкуствени добавки.

Първо се приготвят платките - така се наричат блатовете. Похвално е, че това е торта без брашно, ако не броим нищожните 15 грама. Белтъците се бият на негъст сняг, а орехите се смилат с пудра захар на брашно. След това влизат при битите белтъци и се добавя лъжица брашно. Разбърква се. Изпичат се 4 много тънки блата от това количество. Изчакват се да се охладят.

На второ място е кремът. Той се прави като в подгрята сметана със захар се добавя разтопен шоколад. Това е всичко. Следва платка, крем, платка крем и така докато се завърши с крем. Тортата се оставя да почине. На финала се залива с разтопен шоколадов кувертюр и се украсява с кокосови стърготини или наситнени ядки. Това е всичко. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото от Кухнята на Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. гугутки
  2. 50
  3. 150
  4. 500
  5. 30
  6. зеле,
  7. месо
  8. са
  9. 180
  10. 18

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта