Регистрация

Домашен тутманик с много масло



Домашен тутманик с много масло
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 2868

Пухкав тутманик с масло и сирене и дъх на самардала.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.01.2018

Помните ли бабиния тутманик - онази пухкава и въздушна питка с аромат на масло и сирене, която е така мека и благоуханна, че човек не може да спре да яде, докато не я излапа цялата. Именно този домашен хляб с яйце и сирене месят Лора и Стоян, за да ни припомнят една вкусна рецепта, която можем да последваме и да зарадваме близките си с най-вкусния тутманик.

Започваме като си разтапяме масло. Подгряваме мляко и в него сипваме захар и разтваряме жива мая. В купа смесваме брашно с щипка сол, добавяме шупналата мая, маслото и едно яйце. Замесваме меко и еластично нелепнещо тесто, което се оставя да втаса. През това време натрошаваме сирене и го смесваме с яйце - това е нашата плънка. Отделно си разтапяме още масло, защото ще правим питка от отделни топчици.

Втасалото тесто премесваме и разточваме на кора. От нея изрязваме квадрати. Всеки от тях пълним със сиренената смес, завиваме на топка и редим в кръгла кексова тава. Отгоре поръсваме със сладък червен пипер и самардала. Можете да опитате с чубрица, сминдух, риган или каквото друго харесвате. После се редят кубчета масло, питката втасва повторно и остава само да се изпече.

А на финала ароматът й сам ще събере семейството на трапезата. Внимавайте само да не опарите лакомите си муцунки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта