Регистрация

Домашен микс от подправки за меса



Домашен микс от подправки за меса
Лесно   |   Порции 1 бурканче   |   Видяна: 2436

Подправка за месо без сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да си направим домашна подправка за меса, апелира Миро от канала "Готвене за начинаещи", като показва как да миксираме някои от най-комерсиалните подправки, за да се получи ароматна смес, в която се маринаоват мръвки или директно се овкусяват. Тази алтернатива спасява от накои вредни добавки в готовите миксове като глутамат например. Освен това позволява да се импровизира според вкусовете и предпочитанията, затова може да бъде по-пикантна или с джиджифилов акцент например.

Пропорциите са примерни, за да се получи равновесие на вкуса. Смесват се черен и червен пипер, къри и куркума, джинджифил, кимион и лют пипер, добавя се и чесън на прах. След това се прибира в сухо бурканче за подправки. Миро обяснява, че нарочно не слага сол - така може да следи колко подсолява ястията, за да не прекалява. Освен това солта при мариноване извлича влагата от месото и то губи част от сочността си.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта