Регистрация

Домашен мармалад от сини сливи



Домашен мармалад от сини сливи
Лесно   |   Порции 6-7 малки бурканчета   |   Видяна: 739

Домашно сладко от сини сливи на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашните конфитюри, сладка и мармалади са хитър начин да приберете свежа реколта за зимата. Сините сливи вече презряват и е време с остатъка от тях да се запасят студените месеци от годината. Ето защо в канала Dazzle Spoon предлагат лесна и бърза рецепта за сладко от сливи. Прави се на фурна, за да не се налага да миете печката. За съжаление няма да е добре, ако се застраховате и с капак, който съвсем да спре пръскането. Но поне нямате ангажимент през по-голямата част от готвенето.

Сливите се измиват и се разполовяват. Почистват се от костилките и половинките се пускат в голяма тенджера. Поръсват се със захарта и се пъхват за час и половина в предварително загрята на 220 градуса фурна. Изваждат се след като това време изтече и се разбъркват с 1 с.л. оцет. Връщат се на същата температура за още 30 минути. Направете тест за гъстотата, като капнете от соса върху чиния. Ако не се разтича на река, значи сладкото е готово.

Насипете го вряло в стерилизирани буркани плътно до началото на резката. След това завъртете капачките и оставете бурканите обърнати за една нощ. Можете да ги стерилизирате като ги пъхнете в последните 10 минути от готвенето на сливите във фурната със сипана 1 с.л. вода на дъното. Капачките пък стерилизирайте като ги залеете с вряла вода в купа. Точните продукти ще разберете от видеото по-горе. А после се похвалете с домашен мармалад от сини сливи - идеален за мекици, палачинки, пържени филийки и още вкусни глезорийки.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта