Регистрация

Домашен кекс с ром и шоколад

Домашен кекс с ром и шоколад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3305

Маслен кейк с шоколадови късчета и аромат на ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бяло брашно - пресято
  • 270 г кристална захар (препоръчваме Захира)
  • 3 яйца
  • 160 мл масло
  • 150 г ядки от вид по желание (стрити на прах)
  • 100 г шоколад - начупен на парченца
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 80 мл ром
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1/3 ч.л. канела
  • брашно и масло за обтриване на формата за печене
  • пудра захар за поръсване на кекса (за предпочитане - Захира пудра захар)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта до набъбване и хомогенизиране.

2. При непрестанно разбъркване добавете яйцата, шоколадовите късчета, канелата, ваниловата захар и бакпулвера. Следват брашното, прясното мляко и ром за финал.

3. Намажете дъното и стените на формичка за кекс с масло, след което го поръсете с брашно и разтръскайте съда, за да полепне то по маслото без докосване с ръка.

4. Изсипете сместа във формичката и печете в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час, без да отваряте фурната преди 50-тата минута. 

5. Поръсете с пудра захар и сервирайте!

Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта