Регистрация

Доматен сос за месо, риба и сандвичи

Доматен сос за месо, риба и сандвичи
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1006

Домашен лют сос от смлени домати, чушки и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг дребни червени домати (твърди)
  • 800 г сладки червени чушки
  • 100-200 г люти чушлета (преценете търпимостта си към люто и пикантността на чушлетата, които ще използвате)
  • 200 г почистени скилидки чесън
  • 1,5 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. кориандър на прах
  • 3 с.л. оцет
  • 1 с.л. пушен пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете всички продукти. Лютите чушлета можете да използвате и със семките. За тази рецепта ще ви е нужна месомелачка. Можете да използвате ренде вместо нея, но е доста трудоемко, ако спазите същите количества продукти. Ако работите с ренде, намалете с 1/4 всички от съставките и си пригответе сос колкото за едно ястие.

2. Прекарайте през месомелачката доматите, като сложите голяма цедка, гевгир или сито отдолу, за да се отцеди излишния доматен сос. Можете да си го пийнете с малко сол и черен пипер. Готовите смлени домати пресипете в купа.

3. Смелете лютите чушлета, чесъна и чак след това сладките чушки, за да прочистят миризмата на чесън и лютивината на чушлетата от машината.

4. Смесете заедно смлените продукти, добавете захарта, солта, пушения пипер, кориандъра, пипера и оцета. Разбъркайте и приберете в буркан с капак. Консумирайте в рамките на седмица.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта