Регистрация

Дзендзай - боб с ориз

Дзендзай - боб с ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4628

Азиатско новогодишно ястие с варен червен боб с лепкав ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 130 г варен  боб адзуки от консерва (можете да го замените с червен боб)
  • 80 мл вода
  • 1 лепкав оризов кекс или топка от варен ориз

Начин на приготвяне:

Ние приготвяме това ястие в средата на януари, като използваме оризовия кекс, който поставяме на семейния олтар при посрещането на новата година. Когато кексът е приготвен от червен боб, го наричаме „Дзендзай”. Ако предпочитате гладка консистенция, използвайте паста от червен боб вместо варен боб адзуки – тогава ястието се нарича „Ошируко”.

1. Сипете варения боб адзуки (червен боб) или пастата от адзуки в тиган, заедно с вода.

2. Разбъркайте добре и оставете да се вари около 5 минути.

3. Поставете оризовия кекс да се пече във фурната, докато набъбне и придобие златист цвят.

4. Изсипете сварения боб в купа и поставете изпечения оризов кекс отгоре.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта