Регистрация

Десертен ориз с мляко и ванилия



Десертен ориз с мляко и ванилия
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1246

Мляко с ориз, канела и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимата закуска от детството се появява с нови аромати, за да припомни за себе си, сготвена в канала "Хапка по хапка". Мляко с ориз е рецепта, радваща и малки, и големи, а когато изтънчено ухае на ванилия и носи канелен акцент, е още по-блазнеща. С малко лимонови корички и маслена плътност десертът се превръща в идеалната питателна закуска. Ако си позволявате въглехидрати на закуска.

Първо млякото се изсипва в тенджера. Добавя се една ампула ванилова есенция или 3-4 пакетчета ванилия на прах. При ароматното мляко влизат още захарта и пръчица канела по желание. Френската сладкарска школа отрича съчетанието на ванилия и канела, но пък в този вариант е толкова вкусно. Докато млякото кипва, оризът се измива под течаща вода и се прибавя в тенджерата. Оставя се да къкри на бавен огън, като периодично се разбърква. Трябват му цели 50 минути на слаба температура, за да се развари. А на половината от това време можете да добавите лимоновите корички и маслото, като масло слагайте колкото сърце ви дава.

След приготвяне кашата се охлажда и се сервира по желание поръсена с канела. Ако искате да я обогатите, можете да пуснете сушени плодове или ядки в нея.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта