Регистрация

Два варианта на сгряваща храна за деца



Два варианта на сгряваща храна за деца
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1685

Пилешка каша с жито и тиквена супа с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак сме в кухнята на Диана Митова - Попова, позната като вкусната влогърка Диди. И отново готвим с нейните две чаровни хлапета, които имат късмета майка им да разбира от здравословна и природосъобразна храна. С отговорност към най-малките в семейството запретваме ръкави, за да направим две страхотни детски ястия, особено подходящи за деца до 3-годишна възраст. Питателни, сгряващи и лесни за усвояване от недоразвитите храносмилателни системи на мъниците, тези ястия решават проблема с какво да заситим гладното стомахче на нашето мъниче.

Първата рецепта е за арменски кешкек с пилешко месце. Ястието много наподобява бабината пилешка кашичка. Свареното бяло пилешко месце накъсваме на малки парченца и овкусяване със сол и кимион. Сваряваме жито и го пасираме в пилешкия бульон от варенето на гърдите. После разтапяме масло и го ароматизираме с кимион. Накрая обединяваме маслото, житото и месото и имаме страхотна детска кашичка, която можете да пюрирате отново, за да е съвсем кремообразна.

Втората рецепта е подходяща дори и за деца под едногодишна възраст. Тя се прави с три продукта - тиква, праз лук и моркови и е страхотносредство за сгряване в студените зимни дни. Лека и ефирна, тя може да бъде предложена и на по-големи дечица, които се борят с настинки или вируси. Тази крем супа не натоварва тялото и храносмилателната система, а го оставя да се съсредоточи върху борбата с болестта. По желание можете леко да осолите супата или да добавите чесънче за естествен антибиотик и няколко капки зехтин. Ако мъничето ви е по-злоядо, опитайте да добавите щипка кафява захар, която да го залъже, че ще хапва десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта