Регистрация

Гръцки сос за салати с риган

Гръцки сос за салати с риган
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2340

Лимонов дресинг с чесън и риган за зеленчуци по гръцки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. студено пресован зехтин
  • 1/4 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 ч.л. риган на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Чесъна намачкайте на паста и изсипете в буркан с капак и широк отвор на гърлото.

2. Добавете солта, пипера и ригана и залейте с лимоновия сок.

3. Затворете капака и енергично клатете буркана 30 секунди. Добавете зехтина и друсайте още 40 секунди.

4. Съхранявайте в хладилник до 2 седмици, но изваждайте от него 15 минути преди употреба, за да се отпусне соса. Директно преди да го използвате, раздрусвайте хубаво, за да се смесят съставките.

Подходящ е за всякакви зеленчуци, връзва се с някои бели сирена и морски дарове.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта