Регистрация

Вкусен Дал с леща

Вкусен Дал с леща
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5184

Индийска супа с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 консерви кафява леща
  • 3 ч.ч. вегетариански бульон
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. подправка “Гарам Масала” (Можете да приготвите подправката и сами, като запечете 1 с.л. кардамон, 1 с.л. зърна черен пипер, 1 ч.л. семена от кимион, 1 ч.л. карамфил и 1 ч.л. семена от кориандър. След това сложете подправките в блендер и добавете към тях 2 счукани пръчици канела и 1 настъргано индийско орехче и ги смелете.)
  • 1 ч.л. смлени семена от кориандър
  • 2 картофа
  • 1 голям морков
  • 1 лимон
  • 2 стъбла зелен лук
  • 1 консервна кутия кокосово мляко
  • няколко шепи пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. В малко олио запържете подправките, докато започнат да ухаят приятно. Добавете нарязаните на дребно стъбла зелен лук, чесъна и кориандъра.

2. Добавете лещата и останалите зеленчуци и подправките.

3. Залейте с вегетарианския бульон и оставете да къкри за около половин час, като от време на време разбърквате.

4. Добавете кокосовото мляко и лимоновия сок и оставете да къкри за още половин час.

5. Когато е лещата е почти сварена, добавете остатъка от кориандъра и разбърквайте до пълно сваряване.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта