Регистрация

Вегетариански шишчета със сирене



Вегетариански шишчета със сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1730

Зеленчукови шишчета с увито в тиквички сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.06.2018

За любителите на грила Лора и Стоян дават идея как да се направи безмесно шишче от тиквички, сирене, чери домати и люта чушка, което има силен дъх на подправки и се поднася по желание с млечен сос. Рецептата е лесна, но сиренето трябва да престои в маринатата поне 8 часа, за да се овкуси хубаво.

Маринатата приготвяме като смесваме зехтн със сол, намачкан чесън и сух риган. След това сиренето се нарязва на кубчета и се залива с маринатата. Оставя се в хладилник, където може да престои и 24 часа. Следва да си нарежем различни по цвят необелени тиквички на ленти. Гребваме си част от маринатата на сиренето и овкусяваме с нея тиквичките. Поръсваме ги с допълнително количество сол, защото ще имат нужда.

Люти чушлета се режат на дебели шайби, а чери домати се измиват. В част от тиквичките се увиват кубчетата мариновано сирене и после всичко се реди на шиш - домат, тиквичка със сирене, люта чушка, тиквичка без сирене и по желание можете да сложите още зеленчуци като лук, сладки чушки или патладжани. Пече се на намазнена плоча, грил или барбекю.

По желание шишчетата се поднасят със сос от кисело мляко, чесън, лимонов сок и босилек.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта