Регистрация

Бухти от варени картофи с панировка

Бухти от варени картофи с панировка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 653

Маслени кртофени бухтички с коричка от сметана и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 100 мл гъста млечна незаквасена сметана
  • 2 яйца
  • сол и пипер
  • 5 с.л. брашно
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене - чедър, моцарела, гауда или друго
  • листа магданоз
  • 50 г масло + 1 ч.л. сол
  • 50-60 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на едро и измийте. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода, кипнете и отпенете. Варете под капак за 20 минути на умерен към слаб огън.

2. През това време си направете останалите заготовки. В купа разбийте яйцата със сметаната и овкусете със сол и пипер. Поръсете с брашното и бъркайте докато се получи смес като боза. Това е вашата панировка. Дръпнете настрана.

3. Наситнете листата магданоз и рендосайте избраното от вас твърдо сирене.

4. Готовите картофи отцедете от водата на варенето и прехвърлете в купа докато са още топли. Добавете маслото, сол и пипер и намачкайте с преса. Не е необходимо да се получава гладка смес - нека си има парченца от мачкането.

5. Добавете към картофите наситнения магданоз и рендосаното сирене. Разбъркайте много добре. С ръце оформете леко сплеснати кюфтета и ги подредете едно до друго в чиния.

6. Сгорещете олио в тиган - сипете мазнина колкото почти да покрие дъното и сгорещете на умерен огън.

7. Взимайте кюфтенце и го пускайте в яйчената панировка. С вилица внимателно овалвайте хубаво в соса и слагайте в тигана. Гответе за по 4 минути от страна и вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка.

8. Поднесете с топинг по желание - от лютеница и бяло сирене, до кленов сироп, мед, мармалад - връзва се с всичко в сладък и солен вариант. Става за мезе, основно, гарнитура и закуска или десерт.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта