Регистрация

Бутер солети с кашкавал



Бутер солети с кашкавал
Лесно   |   Порции 9-18 солети   |   Видяна: 3290

Хрупкави соленки с кашкавалена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хитра хрумка на влогърката Милена ни мотивира да си направим домашни кашкавалени пръчици с аромат на риган и спираловидна обвивка от бутер тесто, за да посрещнем с тях гости на по бира или да седнем със семейството пред екрана и да се насладим на любимия филм. Мезенцето е лесно и се прави бързичко, но за съжаление изчезва също така нехайно от купата, затова можете да се застраховате като удвоите дозите. Поне ще има по-голям шанс да стигне на четиричленна бригада, заседнала пред любимия ситком. Ето и как се прави:

Трябвати ни няколко продукта - жълтъци, бутер тесто, кашкавал, вода и подправки. Жълтъците се разбиват с малко вода, кашкавалът се настъргва, а пресните подправки се наситняват. Милена се спира на магданоз, но можете да опитате и с кориандър или босилек (в по-малки количества, понеже е по-силен). В настъргания кашкавал се добавят подправките, като в сухтите освен риган можете да добавите и лют пипер, ако искате пикантни гризини.

Бутер тестото се разточва на плот и се разполовява, а страниците се мажат с разбитите жълтъци. После едната от тях се  поръсва с кашкавалената ароматна смес и се захлупва с втората. След това се нарязват на лентички и се усукват. Подреждат се в тава, заслвана с хартия за печене. Можете да намажете отгоре повторно с жълтъци и да поръсите с едра сол или подправки по желание. Запичате за 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и сте готови. Малко майонеза, кетчуп или друг сос за поднасяне няма да са в излишък.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта