Регистрация

Брускети с плодове и синьо сирене



Брускети с плодове и синьо сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1810

Сладки препечени филийки с кайсии, мед и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.08.2017

Летни брускети без месо предлагат Лора и Стоян като модернизират допълнително съвременната идея за препечени филийки с богат свеж топинг. Кулинарите залагат на комбинация от мед и плодове, които носят сладост, съчетани със соления вкус и специфичен дъх на синьо сирене, обогатени с аромат на мащерка и леко пикантни от добавката на минимално количество червен лук. Получава се вкусова бомба за езика, който има шанса да се наслади на неповторима комбинация.

Първо филийките се намазват със зехтин и се запичат за 5-8 минути. През това време прасковите се разполовяват, почистват от костилката и всяка половинка се реже на тънки полумесеци. Полягва върху филийката, а отгоре се поръсва с мащерка. Ако обичате силна нестандартност на вкуса, можете вместо тази подправка да се спрете на розмарин. След това се поръсва с наситнен червен лук и отгоре - с натрошено синьо сирене. Запича се за 10 минути във фурната, а след това сладките сандвичи могат да бъдат поръсени с натрошени орехи или лешници.

Готови са за сервиране. Подходящи както за следястие, така за следобедна закуска, ордьовър или прихапване на градинско парти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта