Регистрация

Бонбони от тиква и ядки



Бонбони от тиква и ядки
Средно   |   Порции 30-тина бонбона   |   Видяна: 1575

Бонбони фъч с тиква, мед, орехи и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.01.2018

Апетитни домашни бонбони от тиква правят Лора и Стоян, за да ни покажат рецепта за оригинален фъч или карамелени хапки с много аромати. За оснва на следкиша се залага на традиционната комбинация от тиква, мед и орехи. Останалото е фъч традиция - мляко, масло, захар, подправки. Така на финала имаме домашни меки бонбони с приятен вкус и ядкова коричка.

Започваме като сваряваме тиквата и я отцеждаме от водата много добре. После пюрираме и си наситняваме орехите, за да е готово всичко, когато преминем към същинското готвене. Следва да кипнем мляко със захар, ванилия, тиквеното пюре и мед. Готви се до сгъстяване на сместа на 110 градуса, като се разбърква периодично в продължение на 10 минути. След това се добавя маслото, орехите и подправки - джиднжфил, кардамон и индийско орехче. Разбърква се добре и се маха от котлона. Сместа се охлажда, разбива се с миксер и се пресипва и заравнява в тава. След това се оставя да почине за 2 часа.

На финала от втвърденото вече пюре се режат правоъгълници, които се овалват в натрошени ядки шамфъстък. Можете да ги подредите в красива домашна бонбониера и да им се насладите с чаша чай или кафе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта