Регистрация

Бишкоти с бял шоколад и крем



Бишкоти с бял шоколад и крем
Средно   |   Порции 18 броя   |   Видяна: 2647

Слепени бишкоти с яйчен крем и бял шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.03.2017

Готвим лесен и много вкусен десерт с готови бишкоти и вкусен домашен яйчен крем, с който слепяме сладките. Вече сме си купили бишкотите, затова се захващаме да направим сладката млечна плънка с жълтъци. За целта разбиваме жълтъците с малко мляко и добавяме царевично нишесте. Отделно кипваме мляко със захар и щом заври, темперираме с част от него яйчената смес и я прибавяме към врящата течност. Готвим при непрестанно бъркане докато се сгъсти, а след това прехвърляме в купа и чакаме да се охлади.

Следва към приготвеното сладкарско изкушение да добавим крем сирене и сладко от малини или друг вид мармаладена течност без плодове. Пълнежът е готов. Сега следва да загреем още малко мляко, да разтворим една ванилия в него и да сглобим десерта, като напояваме една бишкота в ароматното мляко, намазваме я с крем и захлупваме с втора напоена бишкота. Внимавайте да не ги напоите прекалено много, защото ще се разпаднат в ръцете ви.

На финала по желание правим десерта още по-луксозен като заливаме с разтопен бял шоколад и поръсваме с филирани бадеми. Ако искате сладкишите да станат максимално апетитни, то ги оставете за 1-2 часа в хладилника. Ако пък нямате търпение - опитайте веднага!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта