Регистрация

Ароматна морска риба с каперси

Ароматна морска риба с каперси
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4200

Рибно филе с лимонов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • риба по ваш избор (тригла, калкан, скат, треска и т.н.)

За ароматния бульон:

  • 1 глава ситно нарязан кромид лук, морков, праз лук, стрък целина, скилидка чесън
  • 10 семена от кориандър
  • 1 дафинов лист
  • 1 стрък мащерка
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 60 мл бял винен оцет
  • 1 с.л. сол
  • 1 литър вода

За морския крем:

  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. аншоа или олио от риба тон (от консерва или буркан)
  • 4 с.л. фъстъчено олио
  • лимон/лимонов сок
  • 2 с.л. ароматен бульон за да се разреди сместа

За украса:

  • хрупкави крутони
  • резени лайм
  • стръкове магданоз – дълбоко пържени или пресни
  • бейби каперси .... или нормални
  • картофена салата за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Пригответе ароматния бульон – след като съставките заврят, оберете пяната и оставете да ври на слаб огън в продължение на 30 минути.

2. Внимателно добавете парчета от избраната от вас риба. Оставете да ври около 15-20 минути .... и рибата е готова.

3. Направете крема – разбийте заедно дижонската горчица и жълтъка добавете олиото на малки капки, докато сместа емулгира. Прибавете лимоновия сок и сол/черен пипер на вкус.

Разредете сместа с ароматния бульон.

За сервирането:

1. Обичам да сервирам тази топла салата от риба върху малка картофена салата (топла).

2. Украсете, както е показано на снимката – с малко сос, каперси, лайм, магданоз и крутони.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта