Регистрация

Ананас в бутер тесто с ягоди

Ананас в бутер тесто с ягоди
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1845

Увити кръгчета ананас в тесто с парчета ягоди - идеалните плодови сладки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва ананас на кръгчета (800 г)
  • 1 пакет бутер тесто
  • 12-16 ягоди
  • пудра захар
  • канела
  • 1 яйце

Начин на приотвяне:

1. Извадете кръгчетата ананас от консервата и ги отцедете от сока. Подредете ги върху домакнска хария, за да попие сосовете и поръсете с пудра захар.

2. Бутер тестото разгънете на кора и го нарежете на лентички по дължина, като дебелината на всяка лентичка е около 1 см.

3. Ягодите измийте и подсушете. Махнете зелената дръжка.

4. Застелете си тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса. Разбийте яйцето.

5. Вземете кръгче ананас и увийте около него лентичка бутер тесто като прекарвате лентичката през дупката в средата. След това поставете увитото кръгче в тавата, намажете тестото с разбито яйце, поръсете с канела и боцнете цяла ягодка в дупката с връхчето нагоре. По този начин направете всички кръгчета.

6. Печете в предварително загрятата фурна за 20-тина минути или докато не прецените, че е готово. Не бива да прегаря.

7. След изваждане поръсете отново с пудра захар през цедка, изчакайте леко да се охлади и чак тогава отлепяйте от хартията.

8. За да е максимално изтънчено, можете да сервирате с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта