Регистрация

Американски сладки с шоколадови парченца



Американски сладки с шоколадови парченца
Лесно   |   Порции 40-50 бисквити   |   Видяна: 3288

Вкусните шоколадови бисквити с масло по рецепта на Марта Стюард.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята на влогърката Диана Митова - Попова - Диди женската част от семейството си прави апетитни бисквитки с много шоколад и масло по оригинална американска рецепта за любимите куукис. Оказва се, че този обичан от децата десерт се приготвя доста лесно и с малко продукти, а единственото, за което трябва да се внимава, е да не се препекат сладките, защото тази грешка става много бързо, ако се изпусне точния момент за вадене от фурната.

Първо в купа се разбива масло на стайна температура с равни количества бяла и кафява захар. Щом стане на крем, към сместа се прибавя едно яйце, а след като и то е влязло в общата хомогенност, постепенно се изсипва брашното, предварително смесено с бакпулвер и ванилова есенция. Бъркаме до получаването на тесто и после добавяме голямо количество шоколад, като може да се импровизира както с нарязан черен и млечен шоколад, така и с шоколадови капки. Всеки различен тип носи и различен вид сладост на хапката, затова е добре да сложите поне два вида. Друга важна забележка е, че шоколада не се рендосва, за да останат парченцата цели при печене.

После си застиламе тавичка или още по-добре няколко съда с хартия за печене и с ръце се гребва от сместа и се оформят сладки. Размерът на бисквитите е изцяло по желание. Ако искате да са по-мекички и тестени отвътре, ги направете на топчета. Ако предпочитате да са хрускави - сплеснете ги. Предвидете си и място за раздуване по време на печенето. Това е - остава да влязат във фурната и веднага щом крайщата им започнат да потъмняват, да ги извадите и да заредите следващата тавичка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта