Регистрация

Азиатска салата от мачкани пресни зеленчуци



Азиатска салата от мачкани пресни зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1864

Тайландска салата с моркови, краставици, домати и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.05.2017

Лора и Стоян запретват ръкави, за да направят една силно нетрадиционна за българския вкус пикантно-сладникава салата с накълцани пресни зеленчуци и особено силен на вкус дресинг с азиатски подправки. Първо се приготвя въпросния сос като в касерола се кипва малко вода и в нея се разтваря тамаринд, добавя се бяла и палмова захар, сок от лайм и рибен сос. Ако имате шанса да усетите дъха на тази смес, мислено ще се пренесете в някоя азиатска кухня.

Следва да нарежем на ленти краставица и морков, да добавим към тях червени люти чушлета и наситнен чесън и да ги счукаме заедно в хаванче. Така ще отделят особен сос и ще се предадат по-лесно на овкусяването. После сваряваме малко зелен фасул по възможност от тънкия сорт и добавяме към зеленчуците. При тях се настаняват и разполовени чери доматчета. Всичко това се овкусява с лимонова кора, белени фъстъци и апетитния азиатски дресинг. После можете да сервирате.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта