Регистрация

Агнешки бут със зеленчуци и подправки

Агнешки бут със зеленчуци и подправки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2603

Печено агнешко бутче с лук, чесън, чушки и червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут около 3 кг
  • 200 мл червено сухо вино
  • 4 глави лук
  • 300 грама пресни чушки
  • мащерка
  • розмарин
  • дафинов лист
  • сол и черен пипер
  • 100 грама масло
  • 50 грама пресен чесън скилидки - обелени

Начин на приготвяне:

1. Почистете бутчето от жилите, сухожилията и ако има - остатъчни косми от руно.

2. Нарежете чушките и чесъна на ивици, направете в бутчето разрези с дълбочина няколко сантиметра и сложете в тях парчета чушки и чесън.

3. Пригответе сместа от подправки като разтопите маслото и сложите в него всички изброени горе подправки. Главите лук обелете и нарежете на четвъртини.

4. Намажете бутчето с подправките като втривате хубаво. Сложете го в тава на дъното на която има малко вода. Около него наредете парчетата лук. Печете 20-тина мин., добавете червеното вино, увийте във фолио и печете още 2-3 часа на 200 градуса.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта