Регистрация

6 храни, с които да сме здрави през есента



6 храни, с които да сме здрави през есента
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1514

Най-мощните хранителни имуностимулатори в България.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Есента дойде, температурите спаднаха и вирусите си стегнаха багажа, за да поемат на път към организма със слаба имунна система. Навлизаме в първия тур от есенните вирусни инфекции, като добавка към тях са и настинките, повляни от студения вятър, резките температурни промени в рамките на деня и непреценените дрехи спрямо времето днес. Затова имунитета има нужда от подсилване, напомня каналът Баба Знае, като ни съветва да не чакаме момента, когато болестта ще удари, а да бъдем готови предварително. И вместо да залагаме на синтетични витамини и изкуствено добити екстракти от билки, Баба Знае предлага да се обърнем към народната медицина и шест от най-мощните родни храни против настинка и грип. Ето кои са те и опитайте да ги включите в дневното си меню:

1. Чесън - добре е да го хапвате суров всеки ден поне на едно от храненията. Той бори кашлица, настинка, грип и общо неразположение.

2. Зелен чай - поради изключително високото ниво на антиоксиданти, тази билка се грижи за цялостното здраве и бързото възстановяване на тялото.

3. Лук - в суров вариант и той е добро решение да спрете болестта, защото съдържа мощен естествен химикал, който стимулира защитите на тялото.

4. Моркови - богати на бета-каротин, те подстрекават производството на бели кръвни телца, които се борят с инфекциите.

5. Люти чушлета - освен с бета-каротин, те могат да се похвалят и с високото си съдържание на витамин С. Само в една червена люта чушка има двойно повече витамин С, отколкото е нужно на тялото за деня. А всички знаем, че излишъкът се изхвърля от организма, така че можем да постигнем само оптималности.

6. Броколи - освен с бета каротин, зелеподобното може да се похвали с високи нива на витамините А, С и Е, както и с множество важни микроелементи. Затова не пропускайте да си хапнете зеленчука при всяка възможност.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта