Регистрация

Кашата от коприва с масло и сирене

Кашата от коприва с масло и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 15085

Ястие с коприва, яйца, сирене и брашнена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г коприва
  • 70 г краве масло
  • 4 супени лъжици брашно, може и пълнозърнесто
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г бяло саламурено сирене
  • 5-6 яйца
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте копривата и я сварете за 10 мин. в литър и половина вода. След това я пасирайте във водата, в която е вряла.

2. В друг съд, на умерен огън, разтопявате маслото и прибавяте към него брашното, като постоянно бъркате докато придобие златист цвят. Това ще се случи за не повече от 2-3 мин.

3. Към сместа с брашното и маслото добавете пасираната коприва. Нека покъкри за 10 мин. на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.

4. След 10-те минути посолете на вкус и добавете натрошеното сирене и яйца. Разбъркайте и след 2-3 мин. кашата е готова. Най-накрая на изключен котлон, добавете скилидките чесън, който сте счукали предварително с малко сол.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Ravioli
  3. 33
  4. Салата
  5. chi
  6. 36
  7. 41
  8. 600
  9. тур
  10. Киш

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта