Регистрация

Ястие с шкембе и арпаджик



Ястие с шкембе и арпаджик
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2667

Яхния с месо и зеленчуци по попски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.02.2017

Готвиме шкембе по българска рецепта за попска яхния. Научаваме, че ядене по попски се казва всяка рецепта, в която влиза голямо количество арпаджик, известен също под името перлени лукчета. За да си направим ястието първо слагаме шкембето да се свари хубаво на висок градус за час и половина. Най-добре е да го готвим в тенджера под налягане. После запържваме арпаджика, изсипваме го в тенджера, запържваме и лука и към него добавяме доматено пюре и домати от консерва. Сгъстяваме с брашно, после наливаме бульон от варенето на шкембето и готвим вкусна яхнийка, в която сипваме и червено вино. Накрая събираме заедно доматено-лучения сос с арпаджика и нарязаното шкембе. Ето една родна вкусотийка, която бабите ни са готвили.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 400
  2. 180
  3. 10
  4. 40
  5. 808
  6. 500
  7. 30
  8. мандж
  9. Мляко
  10. 2011

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта