Ябълкова закуска с тесто
Средно | Порции 6
| Видяна: 3002
Вкусен ябълков пай с кленов сироп.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. + 2 с.л. универсално брашно
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 бучка неосолено масло (нарязано наедро)
- 2 ч гранола (без плодове)
- 5 ябълки, обелени и нарязани
- 1 ч.ч. гранулирана захар
- 1 с.л. лимонoв сок
- 2 ч.л. кленов сироп
- 1/2 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
На топинга:
1. Смесете 1 ч.ч. брашно с кафява захар, бакпулвер, сол, масло и гранола.
На ябълките:
1. Смесете ябълките с гранулираната захар, останалото брашно, лимонoвия сок, кленовия сироп и индийското орехче.
Приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 180°С.
2. Разпределете ябълките в плитка тавичка за печене, покрийте ги с топинга и печете 1 ч.ч. (или докато допингът стане златист, а пълнежът заври).
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, захар, индийско орехче, кафява захар, кленов сироп, лимонов сок, неосолено масло, сол, ябълки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ