Регистрация

Хрупкава ароматна патица

Хрупкава ароматна патица
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10955

Патица със сос, екзотични подправки и палачинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За патицата:

  • 1 патица (около 2,75 кг), прясна или замразена
  • 6 резена пресен корен джинджифил
  • 6 стръка зелен лук, нарязан на парчета с дължина 7,5 см
  • царевично брашно, обикновено брашно или картофено брашно за поръсване
  • фъстъчено олио

За пикантния микс от подправки:

  • 2 с.л. суха подправка "Пет подправки"
  • 65 г зърна съчуански пипер
  • 25 г цели зърна черен пипер
  • 3 с.л. семена кимион
  • 200 г едра сол

За поднасяне:

  • китайски палачинки
  • 6 стръка зелен лук, фино нарязан
  • сос хойсин

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате замразена патица, я размразете напълно. Измийте я хубаво и я подсушете много добре с кухненска хартия. Смесете всички необходими продукти за пикантния микс в малка купа и втрийте равномерно в патицата отвън и отвътре. Увийте в найлоново фолио и сложете в хладилника за 24 часа.

2. След това изтръскайте излишните подправки от птицата, напълнете я с джинджифил и зелен лук и я сложете в огнеупорен съд. Сгорещете стимера или сложете решетка в уока. Напълнете с 5 см вода и оставете да заври. Сложете патицата и покрийте хубаво с капак.

3. Гответе така 2 часа, като от време на време изливате излишната мазнина. Добавете още вода, ако е необходимо. Извадете патицата то стимера и излейте течността. Отстранете джинджифила и зеления лук. Оставете патицата на хладно за 2 часа или докато изсъхне и се охлади достатъчно, за да я оставите в хладилника.

4. Малко преди да поднесете, нарежете патицата на 4 порции и покрийте с царевично брашно, обикновено брашно или картофено брашно, като изтръскате излишното.

5. Сгорещете олио в уок или дълбок тиган за пържене на маслена баня. Когато мазнина почти запуши, сложете оваляното в брашно месо и пържете на 2 пъти. За гърдите са необходими около 8-10 мин., а за бутчетата около 12-15 мин., за да покафенеят и да станат хрупкави.

6. Отцедете върху кухненска хартия и изчакайте да се поохлади. След това отстранете костите и накъсайте месото. Става много лесно с вилица.

7. Поднесете с китайски палачинки, зелен лук и сос хойсин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта