Регистрация

Традиционен италиански ябълков сладкиш

Традиционен италиански ябълков сладкиш
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3752

Сладкиш с плодове, вино и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бяло брашно
  • 200 г мека кафява захар
  • 110 г масло
  • 2 яйца
  • 2 големи ябълки, сорт по избор
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 8 с.л. вино марсала (или шери/порто)
  • 2 ч.л. ароматни подправки
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Обелете, почистете и нарежете ябълките и ги покрийте с няколко с.л. захар и виното. Оставете да престоят за поне 20 мин., като разбърквате от време на време.

2. Намажете тигана с малко масло (5-10 г). Разтопете останалото масло.

3. Смесете брашното с другите сухи продукти (бакпулвера, захарта, солта, подправките) в голяма купа, добавете яйцата, разтопеното масло и ябълковата марината. Разбъркайте до хомогенност, добавете ябълките и отново разбъркайте.

4. Изсипете всичко в тавичка и печете за 45-50 мин. на 190°С. Парченцата ябълка ще оставят кекса сочен. Когато се изпече, прободете на няколко места по повърхността и оставете за още около 10 мин. в изстиващата фурна.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта