Регистрация

Торта Сахер с шоколад и кайсии

Торта Сахер с шоколад и кайсии
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 6161

Оригиналната швейцарска торта Сахер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 250 г захар
  • 500 г обикновен шоколад
  • 8 яйца
  • 230 г много фино брашно
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 пакетче суха мая
  • 400 г сладко от кайсии

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото и захарта хубаво в купа, докато се получи кремообразна смес.

2. Разтопете 250 г обикновен шоколад на водна баня.

3. Смесете шоколада с крема от маслото и захарта.

4. Разделете белтъците от жълтъците.

5. Прибавете жълтъците в шоколадовата смес.

6. Пресейте брашното, смесете го с маята на прах и прибавете към останалата смес.

7. Разбийте белтъците на сняг и бавно ги обединете с другата смес.

8. Смесете хубаво всички съставки.

9. Налейте крема в намаслена формичка за торта (с диаметър около 25-28 см).

10. Сложете във фурната на 180°C за 50 мин.

11. Оставете да се охлади и разполовете внимателно на два блата.

12. Намажете със сладко от кайсии единия блат и покрийте с другия.

13. Разтопете останалия шоколад (250 г) на водна баня.

14. Намажете хубаво тортата с течния шоколад.

15. Оставете да се охлади и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта