Регистрация

Терин от свинска и пилешка кайма

Терин от свинска и пилешка кайма
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1320

Печена кайма с подправки, галета и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно свинско месо
  • 500 г смляно пилешко месо
  • 2 яйца
  • 50 г галета
  • връзка магданоз или няколко стръка босилек, или мащерка
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • кетчуп по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете двата вида кайма в тава.

2. Наситнете лука и избраната от вас свежа подправка и добавете в тавата.

3. Разбийте яйцата в отделен съд и залейте с тях.

4. Овкусете със сол и пипер и добавете и намачкания на паста чесън. Поръсете с галетата.

5. Омешайте хубаво и намаслете форма тип терин с олио. Прехвърлете сместа вътре и заравнете без да натискате.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. По желание на 30-тата минута от готвенето извадете терина и намажете с кетчуп или доматен сос отгоре.

 

Източник: lozhka.su

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта