Скариди с фета
     Средно   |   Порции 2
  |   Видяна: 2461
    
Запържени скариди в доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 глава червен лук, фино нарязан
 - 2 скилидки чесън, фино нарязан
 - 1/2 зелена чушка, нарязана
 - 1 консерва нарязани домати (400 г)
 - 200 г скариди (пресни или замразени)
 - 100 г фета сирене, натрошено наедро
 - сокът на 1/2 лайм
 - шепа пресен кориандър, едро нарязан
 - сол и пипер
 - зехтин
 
По желание:
- Ако не обичате сирене, го заменете със сос табаско
 
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука и чесъна в зехтин докато покафенеят леко.
2. Добавете зелената чушка и запържете за няколко минути.
3. Добавете нарязаните домати и оставете на котлона до омекване на чушката.
4. Добавете скаридите и оставете да се запържат почти до готовност. Не гответе много дълго, за да не изгубят еластичността си.
5. Добавете фетата, сока от лайм и подправки на вкус.
6. Поръсете с кориандър и поднесете с ориз, паста или хляб.
Най-важните съставки
зелена чушка, зехтин, консерва домати, кориандър, лайм, сирене фета, скариди, сол, сол и пипер, червен лук, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ